Maj 042007
 

Har du redan hunnit mata in alla dina lösenord hos Clipperz, en tjänst som jag varit rätt positiv till? Synd kanske, för nu kommer jag dragande med något som kan vara ännu bättre. Om du tycker det är toppen att kunna gå från lösenordslagraren direkt till olika tjänster och bli automatiskt inloggad så kan du väl vara kvar hos Clipperz. Där lovar man också att det snart ska bli möjligt att dela hemligheter med familjemedlemmar och bekanta. Låter det spännande så vänta och se.

Om du däremot värdesätter en snabb inmatning, ett snyggt strömlinjeformat gränssnitt och en möjlighet att tagga dina poster, ja då ska du flytta rubbet till Passpack istället. Själv befolkar jag troligen denna tjänst med en hel del lösenord, för det går så lekande lätt och ser så bra ut. Att jämföra graden av säkerhet hos de båda tjänstern är bortom min förmåga, men jag tror att båda är tillräckligt säkra.

Hos Passpack finns många varningar och pekpinnar överallt, och i ”Terms and Conditions” förbjuder man uttryckligen lagrande av data vars förlust kan orsaka katastrofer, som till exempel lösen till finansiella tjänster. Det är nog klokt. Man inbjuder också till Googlande på personalen, och där blir grundaren Tara Kelly det mest intressanta nappet. Vilken kvinna! Hon designar webben på dagarna och skriver på sin roman om nätterna. Sover gör hon inte, enligt egen utsago. Det är naturligtvis inte bra, men jag misstänker att en farbroderlig tillrättavisning per mail inte får någon större effekt.

PassPack är gratis till en viss gräns. Minst 100 poster, men kanske upp till 250 kan få plats utan kostnad. Om du inte har gjort en lyckad inloggning på sex månader så tas kontot bort, det är bra att känna till. Clipperz säger att de aldrig tar bort ett konto på grund av inaktivitet.

Möjligen charmad av Taras leende väljer jag Passpack.

Share

  2 Responses to “Packade lösenord”

  1. Tack så mycket!

    (I hope I said ”Thank you very much” – sorry, I don’t speak Swedish)

    Cheers,
    Tara

  2. does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>